Tehokas, luotettava ja yli 30v kokemusta omaava asiantuntijaverkosto apunasi

Autamme yrityksiä ja yrittäjiä kaikissa haastavissa tilanteissa

Olipa yritystoiminnassa mitä tahansa haasteita, olemme täällä apunanne. Hallitsemme pienten ja keskisuurten yritysten monenlaiset tilanteet ja löydämme yhdessä jokaiseen tilanteeseen parhaan mahdollisen ratkaisun.

Apunasi on laaja useiden asiantuntijoiden verkosto

Yritysoikeuspalvelut on asiantuntijaverkosto, johon kuuluu useita kotimaisia yrityksiä ja asiantuntijoita, joita yhdistää vilpitön tahto oikeasti auttaa yrityksiä ja yrittäjiä haastavissa tilanteissa, joissa hirveän paljon ei välttämättä tarjolla ole muita auttavia tahoja. Verkostoomme kuuluu mm.

  • Varatuomari, OTM, yritysoikeusjuristi

  • KTM, KHT, Kirjanpitäjä

  • KTM, Ekonimi, Liikkeenjohdon konsultti

  • OTM, varatuomari, rikosoikeusjuristi

  • KTM, Ekonomi, verotusasiantuntija

  • KHT, JHT, HT, KTM Tilintarkastaja

  • KTM, Ekonomi, markkinointispesialisti

  • KTM, Ekonomi, yrityskauppojen asiantuntija

  • Useiden eri alojen kokeneet substanssi-asiantuntijat liike-elämän keskeisimmiltä toimialoilta: rakennus-, kuljetus, palvelu-, teollisuus-, sosiaali- ja terveysalat, hotelli- ja ravintola- sekä monet muut toimialat.

Autamme kaikissa tilanteissa

Olipa haaste millainen hyvänsä, meiltä löytyy ratkaisu.

Maksuaikaa veloille

Osaamme auttaa saamaan yrityksen veloille lisää maksuaikaa 3-12kk.

Konkurssisuoja

Osaamme auttaa yritystä välttämään konkurssin tai tarvittaessa tekemään sen oikein.

Yritysjärjestelyt

Autamme löytämään uusia ja luovia ratkaisuja liiketoiminnan jatkamisen erityis-tilanteisiin.

Laskutuspalvelu

Mikäli tarvitset luotettava kumppani yrityksen, jolla voit laskuttaa palvelujasi läpilaskutuksena.

Luottotietojen turva

Mikäli tarpeena on turvata yrittäjän ja muiden toimijoiden henkilökohtaiset luottotiedot.

Yrityskauppaa

Osta toimiva kotimainen tai ulkolainen yritys, myy pois tarpeettomat yrityksesi ja myös nk. ongelmayritykset.

Palvelutarpeen arviointi

Kun otat meihin yhteyttä, asiantuntijamme soittaa sinulle ja käytte alustavan tilanteen kartoituksen läpi, jossa myös pohditaan, kuka tai ketkä eri asiantuntijat voisivat parhaalla mahdollisella tavalla olla avuksenne. Tämän jälkeen asioitte yksilölliseen tilanteeseenne soveltuvien parhaiden mahdollisten asiantuntijoiden kanssa suoraan.

Vihdoinkin yksi paikka, josta löydät kaikki tarvittavat avut.

Yritysoikeuspalvelut on usean eri yrityksen ja asiantuntijan muodostama verkosto, josta löytyy apua kaikkiin mahdollisiin yrityksen haasteisiin.

Image

Liiketoiminnan jatkumisen turvaaminen

Jos yritys on joutunut taloudellisiin haasteisiin, mutta liiketoiminta itsessään on kannattavaa, osaamme auttaa.

Image

Yritysjärjestelyt

Jos on tarpeen järjestellä nykyistä liiketoimintaa uudelleen, osaamme auttaa asiassa.

Image

Vanhojen rasitteiden hoito

Jos yritykselle on syntynyt rasitteita, kirjanpitoa on rästissä tai mitä tahansa muuta, osaamme auttaa.

Autamme aina ensin, ja laskutamme sitten vasta kun työ on tehty

Useimmat alalla toimivat laskuttavat työstään ennakkoon, jolloin voi jäädä epäselväksi mitä milloinkin saa, jos saa. Yritysoikeuspalvelut asiantuntijaverkoston asiantuntijat ovat kaikki sitoutuneet auttamiseen siinä määrin, että työ tehdään aina ensin, ja sitten vasta laskutetaan. Tällöin jokaisessa tilanteessa palvelun tilaaja maksaa vain saaduista palveluista eikä asiassa ole milloinkaan mitään epäselvää.

Apunasi on laaja verkosto, johon kuuluu useita yrityksiä ja asiantuntijoita

Kun asioit, yritysoikeuspalvelut verkoston kanssa, saat yhdellä yhteydenotolla yhteyden useisiin eri asiantuntijoihin, joista kulloisenkin tilanteen mukaan sinulle nimitetään tilanteesi kannalta olennaisimmat osaajat. Kukin yritys toimii riippumattomana ja asioi kanssasi eteenpäin, ja selustasi on turvattu.

Palveluistamme ja asiantuntemuksestamme

Alla on lisätietoja eri palvelumuodoista ja asiantuntemuksestamme

Perusta uusi osakeyhtiö

Osakeyhtiön perustaminen Suomeen

October 27, 20244 min read

Osakeyhtiön perustaminen vaivattomasti – lue vinkit

Harkitsetko osakeyhtiön perustamista yksin tai yhtiökumppanin kanssa, mutta perustamiseen liittyvät käytännön asiat askarruttavat? Osakeyhtiön perustaminen kuulostaa huomattavasti hankalammalta kuin se oikeasti onkaan. Perustamistoimet voi tehdä täysin sähköisesti ohjatulla perustamispaketilla, mutta muutamia seikkoja on hyvä tietää ja arvioida ennen perustamisilmoituksen täyttämistä.

Osakeyhtiö on suositeltava yritysmuoto erityisesti niissä tapauksissa, kun oma taloudellinen riski halutaan siirtää yritykselle, tai liiketoiminnalle haetaan kasvua. Osakeyhtiö on pääomayhtiö, missä osakkeenomistajat ovat vastuussa vain sijoittamallaan pääomalla.

Osakeyhtiön voi perustaa myös yksin. Tässä tapauksessa perustaja on ainoa osakkeenomistaja, jolla on kaikki päätäntävalta yrityksessä. Osakeyhtiön voi perustaa myös toinen yritys. Osakeyhtiön suosion syynä onkin monessa tapauksessa se, että osakeyhtiön omistus, päätäntävalta ja riskit ovat osakkeiden avulla jaettavissa.


Tässä artikkelissa perehdymme kattavasti osakeyhtiön perustamiseen liittyviin keskeisiin tekijöihin, kuten osakeyhtiön perustamisen hintaan, pääomaan, osakkaiden määrään ja perustamisilmoituksen tekemiseen.

Milloin osakeyhtiön perustaminen kannattaa?

Yleensä on järkevää valita osakeyhtiö yritysmuodoksi silloin, kun yrittäjiä on useampi kuin yksi, liiketoiminnalle haetaan kasvua tai yrityksen toiminnassa on suuret taloudelliset riskit. Osakeyhtiö voi olla paras valinta myös esimerkiksi verosuunnittelun tai rahoituksen kannalta.

Osakeyhtiö on suositeltava vaihtoehto, kun liiketoiminnalle suunnitellaan kasvua tai kehittämistä. Kasvuun tarvitaan monesti lisärahoitusta ja osakeyhtiössä rahoituksen hankkimiseen voi hyödyntää keinona myös osakkeiden myyntiä. Uusia sijoittajia hankkimalla pääomaa voi kerryttää myös liiketoiminnan kasvua silmällä pitäen. Osakeyhtiön voi olla myös helpompi saada rahoitusta liiketoiminnalleen.

Osakeyhtiön yhtiörakenteen ansiosta omistuksen jakaminen on yksinkertaista. Tästä syystä osakeyhtiö kannattaa valita, jos olet perustamassa liiketoimintaa yhden tai useamman yhtiökumppanin kanssa. Osakeyhtiössä myös jatkuvuus on yksi huomionarvoinen tekijä, sillä sen toiminta voi jatkua omistajanvaihdoksesta riippumatta ennallaan.

Osakeyhtiön etuna muihin yritysmuotoihin verrattuna on myös se, että yrittäjän taloudellinen riski rajoittuu yritykseen sijoitettuun pääomaan. Osakeyhtiössä omistajan omaisuus on erotettu liiketoiminnan varoista ja veloista. Yrittäjän asema on siis osakeyhtiössä taloudellisesti turvatumpi, mikäli yritystoiminta kohtaa taloudellisia ongelmia.

Osakeyhtiö saattaa antaa vakaamman ja luotettavamman mielikuvan liiketoiminnastaan kuin muut yritysmuodot. Asiakkaille, yhteistyökumppaneille, rahoittajille ja sijoittajille osakeyhtiö voi antaa vakaamman ja luotettavamman mielikuvan liiketoiminnastaan kuin muut yritysmuodot

Lisäksi osakeyhtiö mahdollistaa järkevän verosuunnittelun muita yritysmuotoja paremmin. Lue tarkemmin miten yritysmuodot eroavat toisistaan.

Paljonko osakeyhtiön perustaminen maksaa?

Osakeyhtiön perustamisen hinta muodostuu käytännössä perustamisilmoituksen käsittelymaksusta kaupparekisteriin. Vuonna 2023 hinta on paperiversiona 380 euroa tai sähköisenä 240 euroa.

On kuitenkin tärkeää huomioida, että perustamisilmoituksen lisäksi yrityksen alkuvaiheeseen tarvitaan yleensä pääomaa toiminnan käynnistämiseen, esimerkiksi laitehankintoihin, materiaali- ja palvelukustannuksiin sekä toimitilakuluihin. Liiketoiminnan alkuvaiheessa kuluja kertyy nopeammin kuin tuottoja, joten eri rahoitusvaihtoehdot kannattaa selvittää ennen liiketoiminnan käynnistämistä.

Yrityksen perustamiseen on esimerkiksi saatavilla starttirahaa, lisäksi tarjolla on muita rahoitusvaihtoehtoja, joita voi hyödyntää liiketoiminnan eri vaiheissa.

Osakeyhtiön pääoma perustamisvaiheessa

Osakeyhtiön pääoma on keskeinen osa yrityksen rahoitusjärjestelyjä ja se vaikuttaa moniin asioihin liiketoiminnassa. Osakepääoma muodostuu osakkeiden nimellisarvoista, jotka edustavat omistajien sijoittamaa rahamäärää. Osakkeiden nimellisarvot määritetään osakeyhtiön perustamisvaiheessa.

Osakeyhtiössä tulee olla vähintään yksi osake, mutta enimmäismäärää ei osakkeille ole. Osakeyhtiö voi myöhemmin kerätä lisäpääomaa osakeannilla. Osakeannissa yhtiö voi tarjota uusia osakkeita sijoittajille, mikä kasvattaa yrityksen osakepääomaa ja tarjoaa mahdollisuuden laajentua tai rahoittaa investointeja. Osakepääomaa voi käyttää myös muihin yrityksen tarpeisiin, esimerkiksi velkojen maksamiseen tai operatiivisten kulujen kattamiseen.

Nykyisin yksityisen osakeyhtiön voi perustaa ilman osakepääomaa, sillä heinäkuusta 2019 lähtien osakeyhtiön osakepääomalla ei ole enää ollut vähimmäisvaatimusta. Jos osakepääomaa ei ole lainkaan, kaupparekisteritietoihin merkitään nolla euroa. Julkisen osakeyhtiön osakepääoman on sen sijaan oltava vähintään 80 000 euroa.

Osakeyhtiön perustaminen sähköisesti

Osakeyhtiön perustaminen verkossa on vaivatonta: kaikki tarvittavat perustamisasiakirjat löytyvät kootusti patentti- ja rekisterihallituksen sivuilta.

Osakeyhtiön perustamista varten tarvittavat asiakirjat:

  • perustamissopimus

  • yhtiöjärjestys

  • Y1-perustamisilmoituslomake

  • kaupparekisterin liitelomake 1

  • henkilötietolomake.

Yrityksen voi perustaa ohjatulla perustamispaketilla tai lisäämällä itse tarvittavat asiakirjat.

Ohjattu perustamispaketti

Itse tehty perustamisilmoitus

Osakepääoma on 0 euroa.
Osakkeilla ei ole merkintähintaa.

Kaikki osakkeenomistajat ovat täysi-ikäisiä.

Ilmoitetuilla henkilöillä on suomalaiset henkilötunnukset.

Vakiomuotoinen yhtiöjärjestys on riittävä.

Yhtiöllä on osakepääomaa.

Osakkeenomistajina on yrityksiä tai muita yhteisöjä.

Kaikilla ilmoittamillasi henkilöillä ei ole suomalaista henkilötunnusta.

Vakiomuotoinen yhtiöjärjestys ei riitä.

Perustettava yhtiö on julkinen osakeyhtiö (Oyj).

Perustettavan yrityksen tiedot voi täyttää suoraan lomakkeille ja perustamispalvelu muodostaa osakeyhtiölle samalla perustamissopimuksen ja vakiomuotoisen yhtiöjärjestyksen.

Tarvittavat asiakirjat sekä yhtiöjärjestyksen tiedot lisätään palvelussa itse.

Palvelussa tehty perustamisilmoitus käy myös ilmoituksena työnantajarekisteriin, ennakkoperintärekisteriin sekä Verohallinnon arvonlisäverovelvollisten rekisteriin.

Osakeyhtiö tulee myös ilmoittaa kaupparekisteriin kolmen kuukauden kuluessa perustamissopimuksen allekirjoittamisesta, muussa tapauksessa perustaminen raukeaa. Kaupparekisteriin ilmoitettaessa osakkeiden on oltava täysin maksettuna perustettavan yrityksen pankkitilille. Osakeyhtiö syntyy, kun se on rekisteröity kaupparekisteriin.

Osakeyhtiön perustamisilmoituksen käsittelyaika

Osakeyhtiön perustaminen on sähköisesti todella nopeaa, käsittelyaika on keskimäärin 3-5 päivää siitä, kun perustamisilmoitus on tullut rekisteriviranomaisen käsittelyyn. Paperilomakkeella tehdyn perustamisilmoituksen käsittelyaika on huomattavasti pidempi, koska siihen liittyy manuaalisia työvaiheita. Ilmoitukset otetaan käsittelyyn saapumisjärjestyksessä.

Patentti- ja rekisterihallituksen Virre-palvelusta voi tarkastaa oman perustamisilmoituksen tilan sekä tarkastaa käsittelyaikaennusteen.

Yritysoikeuspalvelut

Yritysoikeuspalvelut on asiantuntijaverkosto, johon kuuluu mm. Varatuomari, OTM, yritysoikeusjuristi KTM, KHT, Kirjanpitäjä KTM, Ekonimi Liikkeenjohdon konsultti OTM, varatuomari, rikosoikeusjuristi KTM, Ekonomi, Markkinointispesialisti KHT, JHT, HT, KTM Tilintarkastaja KTM, Ekonomi, markkinointispesialisti KTM, Ekonomi, yrityskauppojen asiantuntija Useiden eri alojen kokeneet substanssi-asiantuntijat liike-elämän keskeisimmiltä toimialoilta: rakennus-, kuljetus, palvelu-, teollisuus-, sosiaali- ja terveysalat, hotelli- ja ravintola- sekä monet muut toimialat.

Back to Blog

© 2024 Yritysoikeuspalvelut Ltd asiantuntijaverkosto - All Rights Reserved, täällä sinua palvelevat yrityksiä auttavat suomalaiset yritysoikeuden asiantuntijat, tilitoimistot, tilintarkastajat ja yrityskonsultit - luottamuksella yli 30 vuoden kokemuksella.

040 254 9881